Fredlundsvingen 4, 5073 Bergen
Man-Fre 09.00 - 17.00

Etterfylling av gass

Fra 1650 kr.

ETTERFYLLING AV GASS PÅ VARMEPUMPE I BERGEN

 

Freonlekkasje er en vanlig årsak til havari til varmepumpe. Dette problemet kan oppstå i alle varmepumper. Naturlig kuldemiddellekkasje i små mengder forekommer i henhold til forskriften konstant og utgjør 5-7 % av det totale volumet per år. Med en slik lekkasjerate bør varmepumpen påfyll en gang hvert 3-4 år.

For å unngå mer komplekse sammenbrudd, er det nødvendig å raskt eliminere lekkasjen og etterfylle av gass på varmepumpe.

Hvis du ikke fyller kjølemediet i tide, faller freon-nivået under det tillatte nivået.

Overoppheting vil oppstå og kompressoren vil havarere. Kostnaden for å bytte ut en kompressor er nesten halvparten av kostnaden for et nytt klimaanlegg.

 

Rettidig fylling av varmepumpen med freon øker varmeeffektiviteten og forlenger levetiden til utstyret betydelig.

 

Freonlekkasjetegn: 

 

Hvis du merker tegn på et slikt problem, må du slå av enheten og kontakte oss for support. Våre eksperter hjelper deg med å finne og løse problemet.

Alt arbeid knyttet til søk av gasslekkasjer og påfylling med gass utføres under ordinært servicevedlikehold av varmepumpen. Les mer om dette tjenesten på serviceside:

 

Hvilken gass brukes i varmepumpe?

I varmepumper brukes HFK-gasser (hydrofluorkarboner). Disse bryter ikke ned ozonlaget, slik som KFK og HKFK gjorde før de ble erstattet av HFK. Likevel er ikke en HFK-gass bra for miljøet, og de bidrar til global oppvarming dersom de kommer seg ut i atmosfæren.

 

I Norge er det ulike HFK-gasser i bruk i varmepumpe, avhengig av alder og modell.

 

Freon (kjølemiddel) er et kjemisk stoff som tar varme fra omgivelsene og overfører den inne i huset.

R410a kjølemiddel er en av de mest brukte freonene i luft til luft varmepumpene. Den inneholder ikke klor, så den ødelegger ikke ozonlaget. Den egner seg både for tanking og full påfylling av nytt utstyr. Men med tanke på dens multikomponent-natur, hvis mer enn 50% av gass lekker, er fullstendig utskifting nødvendig. Det er verdt å merke seg at med alle de høye egenskapene til R410 gass, har det fortsatt en negativ effekt på global oppvarming.

Freon R32 er en tryggere analog av R410 freon. Dens globale oppvarmingspotensialindeks er mye lavere, så det er å foretrekke å bruke denne typen kjølemedier. I tillegg har R32 gass en lavere viskositet, noe som kan øke effektiviteten betydelig, og dette reduserer også freonforbruket betydelig.

Pris på gassfylling på varmepumpe:

Obs! Denne tjenesten er kun tilgjengelig i Bergensområdet.

BESTILL ETTERFYLLING AV GASS I BERGEN

Fyll ut skjemaet
Anmeldelser

 

Se alle anmeldelser på Google