Etterfylling av gass på varmepumpe.
Fredlundsvingen 4. 5073 Bergen
Man-fre fra kl. 09.00 til 17.00
 • No products to compare
 • Sammenligning

  Etterfylling av gass

  Fra 1650 kr.

  ETTERFYLLING AV GASS PÅ VARMEPUMPE

   

  Freonlekkasje er en vanlig årsak til havari til varmepumpe. Dette problemet kan oppstå i alle varmepumper. Naturlig kuldemiddellekkasje i små mengder forekommer i henhold til forskriften konstant og utgjør 5-7 % av det totale volumet per år. Med en slik lekkasjerate bør varmepumpen påfyll en gang hvert 3-4 år.

  For å unngå mer komplekse sammenbrudd, er det nødvendig å raskt eliminere lekkasjen og etterfylle av gass på varmepumpe.

  Hvis du ikke fyller kjølemediet i tide, faller freon-nivået under det tillatte nivået.

  Overoppheting vil oppstå og kompressoren vil havarere. Kostnaden for å bytte ut en kompressor er nesten halvparten av kostnaden for et nytt klimaanlegg.

   

  Rettidig fylling av varmepumpen med freon øker varmeeffektiviteten og forlenger levetiden til utstyret betydelig.

   

  Freonlekkasjetegn 

   

  Hvis du merker tegn på et slikt problem, må du slå av enheten og kontakte oss for support. Våre eksperter hjelper deg med å finne og løse problemet.

  Alt arbeid knyttet til søk av gasslekkasjer og påfylling med gass utføres under ordinært servicevedlikehold av varmepumpen. Les mer om dette tjenesten på serviceside:

   

  Hvilken gass brukes i varmepumpe?

  I varmepumper brukes HFK-gasser (hydrofluorkarboner). Disse bryter ikke ned ozonlaget, slik som KFK og HKFK gjorde før de ble erstattet av HFK. Likevel er ikke en HFK-gass bra for miljøet, og de bidrar til global oppvarming dersom de kommer seg ut i atmosfæren.

   

  I Norge er det ulike HFK-gasser i bruk i varmepumpe, avhengig av alder og modell.

   

  Freon (kjølemiddel) er et kjemisk stoff som tar varme fra omgivelsene og overfører den inne i huset.

  R410a kjølemiddel er en av de mest brukte freonene i luft til luft varmepumpene. Den inneholder ikke klor, så den ødelegger ikke ozonlaget. Den egner seg både for tanking og full påfylling av nytt utstyr. Men med tanke på dens multikomponent-natur, hvis mer enn 50% av freon lekker, er fullstendig utskifting nødvendig. Det er verdt å merke seg at med alle de høye egenskapene til R410 freon, har det fortsatt en negativ effekt på global oppvarming.

  Freon R32 er en tryggere analog av R410 freon. Dens globale oppvarmingspotensialindeks er mye lavere, så det er å foretrekke å bruke denne typen kjølemedier. I tillegg har R32 freon en lavere viskositet, noe som kan øke effektiviteten betydelig, og dette reduserer også freonforbruket betydelig.

  Gass påfyll priser

  BESTILL ETTERFYLLING AV GASS

  Fyll ut skjemaet
  Anmeldelser

  Atle Hansen
  Atle Hansen
  2023-02-08
  Kort fortalt veldig fornøyd. Alt utført iht. avtale.
  Tina Rydland
  Tina Rydland
  2023-01-16
  Godt utført arbeid til avtalt tid. Kort leveransetid og utmerket service! Anbefales!
  Aleksander Skårnes
  Aleksander Skårnes
  2023-01-04
  Uslåelig oppfølging og effektivitet. Jeg kontaktet Artem før nyttår, avklaringer ble gjort dagen etter og installasjon innen en uke til konkurransedyktig pris. Anbefales på det varmeste!
  Thomas Valeur
  Thomas Valeur
  2022-12-29
  Dyktig og presis i utførelsen av jobben. Rask respons etter forespørsel. Er løsningsorientert og veldig hyggelig å samarbeide med. Kommer definitivt til å booke Clima Crystal for videre service. Kan varmt anbefales!
  Madeleine Rotaru
  Madeleine Rotaru
  2022-11-13
  I totally recommend Clima Crystal. All the other companies I called were never available or it would have taken months to have the heat pump installed. He came within a week, exactly as I wanted. He works fast, is serious and very polite. So yes, an absolutely 10 from me😊
  Øyvind Olsen
  Øyvind Olsen
  2022-11-12
  En ryddig opplevelse. Ble utført til rett tid og pris. Kan anbefales.
  Aslak
  Aslak
  2022-11-11
  Bra levert tjeneste. Godt fornøyd.

  Se alle anmeldelser på
  Mittanbud og Google